08 feb 2023

Project 1825 wordt ACTA-PRO

De naam Project 1825, voor jongeren tussen 18 en 25 jaar, waarin beginnende proces operatoren worden klaargestoomd voor hun eerste werkervaring binnen de industrie, dekt niet langer de lading. Vanuit een overstap van het deeltijds beroeps secundair onderwijs naar het volwassenenonderwijs, verandert het project van vorm en vereisten, waardoor de leeftijdsgrens wegvalt. Inhoudelijk houden we echter graag vast aan de succesformule.

Project 1825 wordt ACTA-PRO

Onze projectdocenten, die zich al jaren inzetten voor Project 1825, zochten vorig jaar vol enthousiasme naar een nieuwe naam. Een nieuwe naam kiezen is een langlopend proces en de naamsbekendheid mag niet verloren gaan, dus dat brengt altijd wat gezonde spanning met zich mee. Ze stelden vast dat project 1825 binnen vele bedrijven bekend staat als het ACTA project. Dat maakte de verandering van naam enigszins eenvoudiger. Het docententeam gaf een top 3 door en op zondag 27 november 2022, op de dag van de wetenschap, zag ACTA-PRO het levenslicht.

De link met ACTA is duidelijk. In het project werken docenten uit het onderwijs maar de investeringen van ACTA naar lokalen, materialen, lesruimtes en een extra docent toe zijn zeer uitgesproken.

PRO kreeg voor ons een drieledige betekenis: We leiden PROcesoperatoren op gedurende een PROjectjaar in een PROfessionele context. 3 woorden waar we maar al te graag mee gelinkt worden.

Het wegvallen van de leeftijdsgrens heeft voordelen. De werkervaring en maturiteit die oudere deelnemers meebrengen, worden niet onderschat. De impact op de dynamiek in de groep is alvast voelbaar. Mensen die al gewerkt hebben, hun job opgezegd hebben, brengen ervaring mee en zijn zeer gemotiveerd. Die intrinsieke motivatie kan voor een evenwicht in de groep zorgen, waardoor de groep milder wordt. We volgen de evolutie op de voet.

Wil je meer weten over ons project neem dan een kijkje bij de rubriek opleidingen ‘project tot procesoperator’.