Digitale leeroplossingen

De nood aan de ontwikkeling van digitale leermethodieken is gezien de huidige Corona omstandigheden spectaculair toegenomen. ACTA neemt daarin graag het voortouw.

Digitale leeroplossingen

E-learning

ACTA ontwikkelt E- learning programma’s op maat. Vanuit de leerbehoefte binnen de bedrijven, denken we na over de juiste strategie en middelen. De inzet van ICT kan daarvan deel uitmaken. De combinatie van jarenlange praktijkervaring van de ACTA docenten en specifieke vragen van de klant vormt de basis voor onze E- learning projecten. Dit is één van de manieren om cursussen effectiever en efficiënter te maken.

Afstandsleren

Ook afstandsleren staat hoog op onze agenda. Momenteel bieden we al enkele trainingen aan onder deze formule. Raadpleeg hiervoor ons aanbod of stel de vraag om dit via maatwerk voor jou te bekijken.

Immersive technology

Daarnaast stappen we volop mee in het verhaal van de Virtual Reality en Augmented Reality. We ontwikkelden reeds een virtuele les voor leerlingen uit het zevende jaar chemische procestechnieken en bieden ook een workshop voor bedrijven in de chemie en procesindustrie aan. Lees hierover meer op onze nieuwspagina.

Leervoorkeuren

We hebben allemaal andere voorkeuren als het op leren aan komt. De ene luistert graag al wandelend naar podcasts, de andere tekent graag uitgebreide mindmaps en nog een ander wil meteen aan de slag met praktijkoefeningen. Om een beter zicht te krijgen op de leervoorkeuren van onze cursisten hebben we een test ontwikkeld. In 2021 waren onze eigen docenten al proefkonijnen hiervoor. In 2022 lanceren we een breed onderzoek bij onze cursisten. Bovendien krijgen alle deelnemers ook zelf een schets mee van hun persoonlijke leervoorkeuren! Ben jij een doener, denker, bezinner of beslisser? Klik hier om deel te nemen aan de test.

.

Vragen over nieuwe leermethodieken?

Hans Musters

+32 (0)3 620 23 17