Opleidingen voor onderwijs

Voor het onderwijsveld biedt ACTA cursussen aan ter nascholing of stagetrajecten voor leerkrachten, praktijklessen op geavanceerde apparatuur voor leerlingen en leerkrachten, en gebruik van praktijkruimten voor automatiserings- en procestechniek in het kader van eindwerk.

Opleidingen voor onderwijs

Tot de missie van ACTA behoort de realisatie van een duurzame competentiebrug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. In een ideale situatie stromen studenten met de juiste startcompetenties uit het onderwijs naar een eerste werkplek. Om dit te realiseren moet een optimale competentiemix bestaan tussen wat jongeren in het onderwijs aan competenties ontwikkelen en wat bedrijven aan competenties verwachten.

In de praktijk heeft het onderwijs niet altijd de middelen om bepaalde technische competenties bij leerlingen of studenten te ontwikkelen. Dankzij een nauwe samenwerking tussen ACTA en de Regionale Technologie Centra (RTC), waaronder RTC Antwerpen in het bijzonder, kan het onderwijs de trainingsfaciliteiten en docenten met praktijkervaring van ACTA inzetten om deze competenties toch bij te brengen.

Op zoek naar een opleiding? Bekijk snel ons aanbod

Ons aanbod
Op zoek naar een opleiding? Bekijk snel ons aanbod