ESC21ACTA-IND

Siemens Simocode Pro V 3UF7 beveiliging van motoren voor E&I techniekers

In dit leerprogramma bestaat de inleiding uit de opbouw van een beveiligingskring en de structuur en systeemconfiguratie van Simocode Pro V. Je werpt ook een blik op de Simocode Pro V familie (hardware). Verder krijg je nog meer informatie over complexe termen zoals de Basic unit Simocode Pro V 3UF7010, de stroom/spanningsmodule 3UF7110 en de uitbreidingsmodule 3UF7300. Aansluitend verklaart de docent nog andere punten in dit deel waaronder de tripping of warning & tripping-klasse, de motorbeveiligingsfuncties, beveiliging in Ex-zone, aardfout en thermische beveiliging. Je ziet ook hoe je Simocode Pro V programmeert met software.

Welke punten zijn dan nog van belang in dit programma? Onder andere hoe je de motor beveiligt en hoe je de controle op functies uitvoert. Je ziet ook verscheidene metingen, namelijk de stroommeting, de spanningsmeting, de vermogenmeting en de Cos φ meting. Je leest bovendien een blokdiagram af en leert meer over Profibus communicatie. Je stelt eveneens een combinatorische stuurlogica op voor de praktische oefenmodule en maakt nog andere praktische oefeningen (direct starter, reverse starter, conversie Simocode DP (3UF5) naar Simocode Pro V (3UF7)). Je eindigt met het maken van diagnoses en foutzoeken. Zo weet je aan het einde van de cursus hoe je een Siemens Simocode Pro V als motorbeveiliging gebruikt en implementeert.

Doelstellingen

  • Hoe gebruiken we de Simocode Pro V als motorbeveiliging en logica?
  • Wat is het verschil tussen een klassieke bimetaal en een Simocode Pro V motorbeveiliging?
  • Welke metingen hebben we ter beschikking met de Simocode Pro en hoe stellen we een diagnose bij uitval van een motor?

Na slechts één cursusdag heeft u de nodige kennis voor het gebruik van de Simocode Pro V als motorbeveiliging en motorlogica.

 

Doelgroepen

  • E&I onderhoud ervaren
  • E&I engineering ervaren

 

Praktische info

  • Voorkennis vereist: Motoren en beveiliging
  • Combinatie groepsleren en individuele praktische oefeningen

Vakgebied

Industriële automatiseringIndustriële automatisering

Aantal dagen

1 dag