16 feb 2023

Opleiding in de kijker: veilig werken met de heftruck

Werk je regelmatig met een heftruck en noem je jezelf graag een veilige chauffeur?  Dan hebben wij dé opleiding voor jou.

Opleiding in de kijker: veilig werken met de heftruck

Veiligheid, stabiliteit en economisch werken. Die drie thema’s staan centraal tijdens onze opleiding veilig werken met de heftruck.

Naast de wettelijke voorschriften en bedrijfsspecifieke richtlijnen, is stabiliteit een bepalende factor voor een veilige heftruck. Aan de hand van de stabiliteitsdriehoek leren we je hoe je de heftruck op de meest stabiele manier kan laden. Daarbij houden we rekening met de voorzetapparatuur, het gewicht en zwaartepunt, stapel- en laaddiagram en de zwaartepuntafstand.

Ook het type machine zelf heeft een impact op het veilige rijgedrag. Het draaipunt en de draaicirkel kunnen verschillen, de juiste banden zijn nodig voor de juiste ondergrond. Het is belangrijk dat je leert welke heftruck het meest geschikt is voor jouw job.

Je leert afstapelen, rijden en neerzetten van lasten op een veilige en efficiënte manier. Je leert het verschil tussen rijden met en zonder last. Je leert de veiligheidsvoorzieningen op de machine kennen en kan veilig op- en afstappen, afstand houden, inhalen, achteruit kijken en rijden op een helling. Je verplaatst op het einde van deze lesdag een lading van A naar B.

Wil je meer weten over deze opleiding, bekijk ze op ons aanbod of neem hier contact op en stel je vraag.