05 Jan 2024

Maatwerk op locatie: het geheim zit in de voorbereiding

ACTA wil flexibel inzetbaar zijn, ook op locatie van de klant. Een recent traject bewijst dat het kan, mits de nodige inspanningen van beide partijen.

Maatwerk op locatie: het geheim zit in de voorbereiding

Koen Brion, docent Mechanica op ACTA, trok voor een 5daags traject richting Gent. Een jong bedrijf gespecialiseerd in het winnen van ethanol uit maïs was op zoek naar een gespecialiseerde training voor haar onderhoudsteam dat veelal bestaat uit nieuwe contractoren met weinig ervaring. Deze medewerkers moeten regelmatig as afdichtingen demonteren maar missen soms de achtergrondkennis om dat te doen.

Die vraag zette ACTA aan het denken en na overleg met het bedrijf leek een inhouse training de meest geschikte oplossing. Medewerkers leren in eigen atelier met hun eigen materiaal het hoe en waarom van hun werkzaamheden. Maar ook voor docent Koen een manier om na twee jaar ACTA nog eens opnieuw de sfeer op te snuiven in the field en zo voldoende voeling te houden met de werkvloer. Dat Gent ook gewoon een mooie stad is, was dan mooi meegenomen.

Om te zorgen dat dit traject succesvol liep, werden technische dossiers vooraf gedeeld en wisselstukken lagen klaar. Dat maakt dat beide partijen goed voorbereid konden starten. Voor ACTA een evidentie, maar voor een bedrijf niet altijd eenvoudig. Op de laatste dag kwam nog een nieuw uitlijntoestel aan waar Koen meteen mee aan de slag kon. Zowel Koen als de cursisten konden zich snel aanpassen aan de nieuwe situatie. Ook medewerkers die de opleiding niet volgden, kwamen geïnteresseerd kijken. Een succesvolle ervaring voor beide partijen die smaakt naar meer.

Ben je zelf ook op zoek naar een opleiding op maat van jouw bedrijf? Neem hier contact op.