30 mrt 2022

ACTA wuift voorzitter dankbaar uit

Het hing al een tijdje in de lucht, maar na het vertrek bij BASF Antwerpen nam Wouter De Geest vandaag ook officieel afscheid van ACTA als voorzitter van de Raad van Bestuur. Op donderdag 24 maart 2022 vond op ACTA immers voor het eerst in 2 jaar opnieuw live de Raad van Bestuur én Algemene Vergadering plaats.

ACTA wuift voorzitter dankbaar uit

Wouter De Geest gaf daarbij met veel plezier de fakkel door aan zijn opvolger Jan Remeysen, huidig CEO van BASF Antwerpen. Vanuit ACTA willen we Wouter De Geest heel graag bedanken voor zijn jarenlange toewijding en liefde voor onze vzw. De reis die ACTA aflegde en hoe ACTA is kunnen uitgroeien tot wat het vandaag de dag is, werd deskundig begeleid door de kennis, interesse en steun van onze voorzitter.

Niet alleen de voorzitter kreeg een andere naam, we mochten vandaag ook enkele nieuwe leden verwelkomen binnen de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering.  Voor Essenscia mogen we voortaan rekenen op Veerle Van Nieuwenhuysen binnen de RvB en Ann Wurman en Kris Bosch voor de Algemene Vergadering. Voor Co-valent neemt Lieve Schellekens de taken op zich binnen de RvB en ook Els Hendrickx van Total Energies Refinery Antwerp en oud voorzitter Wouter De Geest nemen een plaatsje in binnen de Algemene Vergadering. We zijn blij met jullie komst en stellen alles in het werk om er samen een succesverhaal van te maken.

Want ACTA stond nooit stil, en ook nu niet. We profiteerden ervan om aan onze (nieuwe) leden onze digitale ontwikkelingen te tonen. Patrick Dierckx, gedetacheerde medewerker vanuit BASF Antwerpen, stelde onze VR 360° applicatie met trots voor. Met deze applicatie kun je digitaal navigeren binnen de procesinstallatie, wat afstandsleren ook voor technische mensen een stuk haalbaarder maakt.

Tom Devolder en Marc Linthout gaven als productmanagers procestechnieken en mechanica met veel plezier toelichting over onze werking, installatie en toekomstplannen. Annick Gemis, directeur en verantwoordelijke voor het dagelijks bestuur op ACTA, voegde daar onze focusplannen aan toe, waarop onze leden positief reageerden. Kortom, het geloof en de goesting zitten alvast goed. Nu de neuzen in dezelfde richting staan, gaan onze deskundige teamplayers er komend jaar weer alles aan doen om onze cursisten écht te laten bijleren.

Contact

Annick Gemis

03 620 23 85