ASZ11ACTA

Looptesten en gestructureerd storingzoeken op een E&I kring voor E&I technici in een procesinstallatie

In dit leerprogramma bestudeer je het doel van analoge en digitale scheidingskaarten (soorten) en de verwerking van signalen vanaf de sensor/actor tot op DCS. Je leert bovendien een loopcalibrator te hanteren. Daarnaast voer je metingen uit in een regelkring of motorschema met de gepaste meetapparatuur of met elektrische meetapparatuur in een Ex-bedrijf. Je analyseert storingen en lost deze op in een meet en regelinstallatie (foutieve metingen, storing regelventiel, etc..) De docent geeft je ook nog mee hoe je defecte kaarten uitwisselt veldapparatuur (procesmetingen, regelventielen) instelt met de gepaste tools (AMS, Fieldcare, etc…) en werkt met vergunningen (arbeidsvergunning, vuurtoelating).

Tijdens de workshop voer je looptesten uit en analyseer je alle storingen, die je zelf ook moet oplossen. Ten slotte leer je ook hier meer over hoe je werkt met vergunningen en LMRA. Wanneer de cursus afgelopen is, weet je hoe je looptesten uitvoert en kan je gestructureerd storingzoeken op een E&I kring in een procesinstallatie.

Doelstellingen

Deze opleiding is gericht op het uittesten van nieuwe E&I loops en gestructureerd storingzoeken in een procesinstallatie.

Doelgroepen

  • E&I onderhoud ervaren
  • E&I engineering beginnend
  • E&I engineering ervaren

Praktische informatie

  • Voorkennis vereist: Elektriciteit, instrumentatie, regelventielen, explosiebeveiliging, elektrisch equipment
  • Combinatie theorie en praktijk
  • Voorbeelden uit de eigen werkomgeving zijn welkom

Vakgebied

Elektro-, meet- en regeltechniekenElektro-, meet- en regeltechnieken

Aantal dagen

1 dag

Locatie

Acta vzw - Campus Coppens

Ruiterijschool 9

2930 Brasschaat