EIE41ACTA-IND

Basiselektriciteit: net- en aardingsystemen

Tijdens deze cursus ga je van start met de beschrijving van systemen. Meer specifiek gaat dit over schematische voorstellingen, de beveiliging tegen elektrische schokken en isolatiefouten. Je leert over het TT-net. Onderdelen hiervan zijn: foutstroom, uitschakelen bij de eerste fout, verticale en horizontale selectiviteit, kenmerken en toepassingsgebied. Vervolgens ontdek je meer over het TN-C-net (o.a. foutstroom, beveiliging en kenmerken en toepassingsgebied) en het TN-S-net (o.a. beveiliging, kenmerken en toepassingsgebied). Dan komt het TN-C-S-net aan bod waarbij je meer ziet over het gebruik, de continuïteit van de beschermingsgeleider en de maximum kabellengte ervan. Dan is er nog het IT-net waarbij je de onderdelen: geïsoleerd nulpunt, foutstroom, beveiliging, kenmerken en het toepassingsgebied behandelt. Meer duidelijkheid hierover is er tijdens de les. Afsluiten doe je met het analyseren van de keuze van het nulleidersysteem.

Door deze leerstof te verwerken weet je aan het einde van de cursus welke spanningsnetten en aardingssystemen je gebruikt in elektrische installaties en op welke manier je deze beveiligt.

Doelstellingen

  • Hoe kunnen we ons beveiligen tegen elektrische schokken en welk elektriciteitsnet gebruiken we op het bedrijf en thuis?
  • Hoe kunnen we ons beveiligen tegen elektrocutie en fouten in een elektrische verbruiker?In een eendaagse cursus beschik je over de basiskennis die nodig is om de verschillende gebruikte netten te kennen en te weten hoe je ze beveiligt

Doelgroepen

  • E&I onderhoud beginnend
  • E&I onderhoud ervaren
  • E&I engineering beginnend
  • E&I engineering ervaren

Praktische informatie

  • Voorkennis vereist: : Cursus gelijk en cursus wisselstroom
  • Combinatie groepsleren en individuele praktische oefeningen

Vakgebied

Elektro-, meet- en regeltechniekenElektro-, meet- en regeltechnieken

Aantal dagen

1 dag

Locatie

Acta vzw - Campus Coppens

Ruiterijschool 9

2930 Brasschaat