22 Jun 2022

ACTA gaat voor dé persoonlijke touch bij certificering flensmontage!

Werk je in de (petro)chemie en moet je wel eens sleutelen aan kritieke flensverbindingen? Kom dan naar ACTA voor zowel de opleiding als het examen en keer huiswaarts met het officiële Besacc-VCA certificaat IS-010/1.  

ACTA gaat voor dé persoonlijke touch bij certificering flensmontage!

Werken aan flenzen volgens protocol IS-010/1

Werken aan flenzen volgens protocol IS-010/1 is een cursus met examen waarbij je de basisvereisten bij het uitvoeren van de risicovolle taak ‘veilig sleutelen aan kritieke flensverbindingen’ onder de knie krijgt. De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk en na afleggen van het examen verkrijg je het officiële Besacc-VCA certificaat IS-010/1.

Voor medewerkers die in de (petro)chemie werken, moet dit examen afgelegd worden in een erkend centrum zoals ACTA er één is. Meer zelfs, we maken ons sterk hét examencentrum te zijn!

Waarom bij ACTA?

ACTA draagt niet voor niets de kernwaarde deskundigheid hoog in het vaandel. Onze trainers worden vakkundig geselecteerd en onze teams worden gevarieerd samengesteld om zo onze cursisten de breedst mogelijke opleiding te kunnen bieden. Bovendien vormt veiligheid de rode draad door al onze opleidingen. De ideale combinatie voor certificering flensmontage van medewerkers uit de industrie.

Flensmontage

ACTA gaat steevast voor ervaring als het op haar docenten aankomt. Een flensverbinding op een veilige en efficiënte manier openen en lekvrij sluiten, leer je niet aan de hand van een handleiding alleen. Onze docenten focussen tijdens hun lessen bovendien op het ‘waarom’ van een bepaalde handeling zodat je als cursist heel goed mogelijke reacties en gevolgen begrijpt en dus ook beter kan inschatten. Ben je een technieker of een operator, we zorgen ervoor dat de vragen beantwoord worden die jij je stelt en die jou verder kunnen helpen op de werkvloer.

Wie zijn onze docenten?

Onze docenten bieden net dat ietsje meer omdat ze spreken uit hun eigen ervaring. Voor deze cursus zetten we dan ook technisch erg sterke en doorgedreven docenten in. Ze houden niet alleen zelf hun kennis up-to-date maar surfen ook mee op elkaars ervaring én profiteren mee van de ervaringen die cursisten delen.

Maak alvast even kennis met hen…

Koen Brion

heeft 21 jaar ervaring als onderhoudstechnieker op zijn palmares. Een flens heeft nog weinig geheimen voor deze gedreven trainer die met plezier zijn handen vuil maakt.

Tom Devolder

kan als industrieel ingenieur elektromechanica 26 jaar ervaring binnen de sector voorleggen. Zijn opleiding en ervaring met motiverend leiderschap op de werkvloer, in combinatie met zijn passie voor technologie maken van hem een trainer die oog heeft voor elk detail tijdens zijn opleidingen.

Jeroen Alaerts

gooit daar nog eens 11 jaar industriële ervaring bovenop in functies gaande van process development & engineering  tot productiemanager. De laatste 8 jaar koos Jeroen voor lesgeven en ging aan de slag binnen de jongerenprojecten 1825 en voornamelijk het META-project op ACTA, maar ook in avondonderwijs HBO5 en SVWO.

Marc Linthout

vervolledigt het rijtje en staat met zijn indrukwekkende ACTA-carrière bekend voor een doorgedreven didactische aanpak tijdens zijn opleidingen. Als industrieel ingenieur mechanica ging hij reeds in 1991, tijdens zijn legerdienst, aan de slag als docent mechanica in avondschool. Sinds 1994 mogen we hem lid van het ACTA-team noemen.

Oh ja, mocht het nog niet duidelijk zijn, dan benadrukken we graag nog de gedrevenheid en het werkplezier van (al) onze docenten!

Vind hier nog meer info over de cursus, de data en hoe je in te schrijven.

We hopen je snel te mogen ontmoeten aan de flenzenboom!