09 nov 2021

Bezoek ACTA op dag van de wetenschap

Yes! We mogen terug meedoen met de Dag van de Wetenschap en wat zijn we er graag bij. Op zondag 28 november 2021 zijn jullie weer welkom op Campus Coppens, Ruiterijschool 9 in Brasschaat voor een dag boordevol wetenschap en techniek.

 

Bezoek ACTA op dag van de wetenschap

Ons programma is meer dan de moeite waard. Zelf al eens een pomp gestart? Experimenteer je graag met badzout en haargel of speel je liever een makey makey game? Wat dacht je van onze coole legoworkshop vol nuttige tips? Of zag je al wel eens zo’n VR-bril en zou je die nu graag toch wel zelf testen? Hier bij ons brandt de lamp!

De Dag van de Wetenschap wordt georganiseerd door Technopolis, in samenwerking met Essenscia. Over heel Vlaanderen nemen verschillende bedrijven deel om wetenschap en techniek in de kijker te zetten.

 

Praktische info

Datum: 28/11/2021

Uren: 10u-16u

Activiteiten:

Maak een elektrische reis en doe het makey makey: Maak de juiste verbindingen om op je bestemming te geraken en laat de gekste makey makey dingen gebeuren.

Wetenschapsshow: We organiseren een show voor echte wetenschapsliefhebbers. Meld je bij je bezoek meteen aan voor één van onze niet te missen voorstellingen.

De badkraan, hoe werkt dat eigenlijk: trek de juisten kleren aan, wandel in onze unieke installatie en start zelf de pomp. Benieuwd wat er gebeurt?

Chemische proefjes voor kleine wetenschappers: Maak zelf badzout, haargel of tandpasta. Wil je ontdekken wat bakpoeder met een handschoen kan doen? Test het zelf.

Praatcafé 1825-Meta: Interesse in een job als operator of technieker? Bezoek onze stand voor jongeren en werkzoekenden.

Veiligheidsspel: Denk je de meest courante veiligheidsrichtlijnen te kennen? Test je kennis en ontdek waarom veiligheid zo belangrijk is, zowel thuis als op het werk.

Demo’s door leerlingen uit het middelbaar onderwijs: Kom kijken hoe ver leerlingen uit de STEM-richtingen staan binnen hun vakgebieden wetenschap en techniek.

Legoworkshop: Krijg nuttige tips om nog creatiever aan de slag te gaan met je favoriete bouwstenen.

Ontdek wat een 3D-printer kan: Wat kan zo’n printer ondertussen al en waarvoor wordt het gebruikt? Zie de printer aan het werk en leer er alles over.

Virtual & Augmented reality: the next level: zet je VR-bril op of neem je i-pad en zie hoe ver jij geraakt in onze proces installatie.