04 mrt 2021

ACTA versterkt VDAB-opleiding tot procesoperator

ACTA en VDAB gaan nog intenser samenwerken. Voorheen verzorgden we reeds de vervolmakingsdagen van de procesoperator-opleiding georganiseerd door de VDAB. Dit jaar nemen we ook de basisopleiding tot procesoperator van deze partner voor onze rekening.

Dit houdt in dat VDAB-trajectdeelnemers in totaal 100 dagen onderwezen worden door ACTA-docenten waarvan 80 dagen online of in de goed uitgeruste labo’s van VDAB Antwerpen en 20 dagen in de procesinstallatie te ACTA. De kandidaten worden via het ‘Chemiebad’, door Talentenfabriek, warm gemaakt voor de opleiding. Dit twee weken durende ‘bad’ dompelt elke deelnemer onder in alles wat bij de job van procesoperator komt kijken.

In januari is een groep van 10 werkzoekenden gestart in het traject. Misschien leer je binnenkort één van hen wel beter kennen? We raden hen alvast aan om zich tijdens de online editie van We are Chemistry op 24 maart 2021 te presenteren aan de bedrijven.

Begin februari werd deze groep ook al ondergedompeld in de wereld van immersive technology. De toekomstige operators gingen aan de slag met virtual and augmented reality. Deze nieuwe technologieën zijn aan een opmars bezig bij het opleiden van werknemers in de chemie en procesindustrie. Binnenkort organiseert ACTA hierover ook een workshop voor de sector.

Meer weten over onze opleidingen voor procesoperators? Neem dan hier een kijkje.

ACTA versterkt VDAB-opleiding tot procesoperator